IOU Nederland Wintercompetitie '21/'22

Kou is een emotie....

IOU Nederland Wintercompetitie ’21/’22

Vorig jaar is de wintercompetitie door Corona helaas niet gezeild. Maar tijden en mogelijkheden zijn veranderd: de wintercompetitie gaat door. Speciaal voor de dappere zeilers die ook in de winter van wedstrijdzeilen in hun Olympiajol willen genieten. 

De geschiedenis: Het begon als een combinatie van de Openings Sprint Wedstrijden op de Spiegelplas en een zondag van de Winterserie op de Erdveltplas in Den Bosch met een mooi aantal boten. Er waren zevenendertig starters verdeeld over beide wedstrijden die er een mooie strijd van maakten. De eerste winnaar van het overall klassement was Rob Wapenaar voor Thies Bosch en Thomas Leitl. Jawel: het werd een internationaal event, met vier duitse en belgische zeilvrienden. Iedereen genoot van zo’n heerlijke zeildag in een rustige winter.

Dat succes vroeg om herhaling! Want de prachtige overall IOU Nederland Winter Competie - prijzen worden dit jaar ingezet over de beste drie resultaten in vijf wedstrijdseries. Dit jaar gaat de wintercompetitie bestaan uit:

- Eiscup op de Baldeneysee (6-7 november),

- Oliebollenwedstrijden op Zuidlaren (20-21 november)

Boterletterwedstrijden op Kralingen (27-28 november),

- Openings Sprint Wedstrijden op de Spiegelplas (zondag 9 januari !)

Ertveldplas in Den Bosch (zondag 13 februari met zondag 13 maart als reserve datum, dus geen zaterdag!). 

Wedstrijden mooi gespreid met voor een ieder wat wils, hoe mooi kan het zijn! Een goede reden om niet in een luie winterslaap te gaan. Je kunt er een mooie actieve start van het nieuwe zeilseizoen mee maken en straks lekker ingezeild aan de startblokken staan.

Gewerkt wordt met de Oostenrijkse puntentelling, een puntensysteem waarin het aantal deelnemers wordt meegenomen en hogere uitslagen zwaarder wegen. Dit stelt ons in staat om over verschillende series toch eerlijk tot een winnaar te komen.

Dus: maak je planning! Zet je boot vooraan in de winterstalling. Plak je drysuit. Koop nu eens die winter zeilhandschoentjes. Praat je partner een mooie museumdag aan met haar beste vriendin. En schrijf je in!

images (1) images (1)
images images