Paashaaswedstijden Reeuwijk 2024 gewonnen door Kuik Binnenhuisarchitectuur

...opening seizoen 2024...

Altijd gezellig en goed georganiseerd op Elfhoeven Reeuwijk! Ook met deze vroege Pasen was het daar wederom goed toeven. En ook het weer was een dikke meevaller: windje 2-3 en bijna geen regen. Toch had die ’bijna’ geen regen wél impact op het wedstrijdverloop. Daarover later meer.

Op Loosdrecht kwamen bij een goed bezette Eastern Regatta (’polyester’)  maar liefst 110 bootjes aan de start waarbij onze Fred Schaaf in de Flying Dutchman met louter eentjes zijn serie won. Op Sneek (’Friesen’) werd gevaren met 52 bootjes waaronder dus 9 Olympiajollen hetgeen dus prooi werd voor, ’herintreder, maar niets verleerd’ Onno Yntema. Edoch, ook de traditionele ranglijstwedstrijd van vloot Reeuwijk, de Paashaas 2024 (’hout’) had met 88 bootjes wederom een mooie opkomst. Waaronder 18 Olympiajollen. Enkel Jan ten Hoeve moest afmelden want nog niet voldoende genezen van zijn nek operatie. Die is trouwens wel goed gegaan dus Jan kan zijn wedstrijdseizoen zeker goed presteren!

Zeventien bootjes en waarlijk, geen zwak veld! Bekijk de startlijst maar. En toch moesten we aan het einde van het uitstekende weekend concluderen dat het gewoon een bedrijfsuitje was voor Kuik Binnenhuis Architectuur te Oudewater met de rest van het veld als ingehuurde acteurs. Want Wessel kan natuurlijk een potje varen en met drie eentjes en twee drietjes bewees hij dat ook weer. Maar dat hij zijn volledige personeelsbestand ook nog op het podium kreeg maakt dat hij volgend jaar gewoon hoofdsponsor van het evenement moet worden! 

Want Henri Boere werd tweede en Jan Willem van den Hondel derde. En beide heren ondersteunen Wessel bij zijn bedrijfsklussen. De rest van het veld was dus versiersel? Nou, niet helemaal. Maurice Schonk, Ton op de Weegh en, mooi dat hij weer in ons veld zat, Cor Visser en Thies Bosch draaiden ook stevig mee. De laatste zag zijn eentje verdwijnen door de U-vlag. Daarbij in goed gezelschap van Jan Willem die de eerste wedstrijd won maar dus niet heus. Maar op Wessel na, was het hele veld goed aan elkaar gewaagd. En zelfs Koning Kuik zagen we iedere keer met de druppels zweet op het voorhoofd finishen, ook hij moest knokken tot de laatste meter.

En dat kan ook niet anders op Elfhoeven, een van de vele Reeuwijkse plassen. Want varend tussen de vele eilanden (overheen of onderdoor?), langs de vele trekwallen (neus erin of juist niet) en de talloze luwtes (van links of van rechts binnen drijven?): er kan daar van alles gebeuren. Je hebt nooit zomaar gewonnen, dan wel, verloren. Het is dus lekker strijden daar.

Ook Kees, straks gewoon weer lekker naar de EURO Buitendijk, oud vlootvoogd Eric Kiebert, kersvers wedstrijdcommissaris Wim van de Wal, de net verjaarde Ed van der Steene, good old Jan van Amerongen (gelukkig: weer helemaal in vorm hetgeen hij bewees door 5 meter voor de finish nog even om te slaan!), Timo, twee van Eijkjes, Scharleman, Arno Start (nu helemaal op snelheid), mooi zwart is niet lelijk Michiel Eijsink én Bart - ’t is leuk, maar ’t valt niet mee’ - van den Hondel Jr.: allen zaten weer te genieten na de lange winterpauze.

Ook de zaterdagavond, in het Plashuis van Ton, zat een groot deel van het startveld te borrelen met gezicht op de biervoorraad én op het wedstrijdwater. Fijn dat de sport en de sfeer weer begonnen is!

En dan: die regen en het wedstrijdverloop? De wedstrijdleider was de ons zo bekende Pieter Lanser. Hij deed een prima klus: baantjes goed, startjes goed. En Pieter staat altijd in goed contact met de zeilers. Een kracht die ook controverse kan geven. Want: zondagmiddag kwam er een regenfront aan. En Olympiajollers werden tijdens de lunch geconsulteerd: nog een lekker potje en vervolgens nat opruimen of   ...?

Nou, onze grijze tafel wist het wel: die Wessel zat al op zijn troon en ons weekend was al prima geslaagd. Lekker naar huis dus! En Pieter nam zijn afweging.... Kreeg vervolgens uit verschillende klassen de wind van voren: regen is toch geen reden om niet te varen? En dat was ook wel weer waar. Pieter heeft, op zijn bekende eloquente wijze, ook nog op dit soort afwegingen gereflecteerd. (https://www.linkedin.com/pulse/foutenintolerantie-pieter-lanser-3jtqe?utm_source=share&utm_medium=member_android&utm_campaign=share_via) 

Maar de Koningsklasse was er tevreden mee: we waren op tijd thuis om MvdP zo grandioos te zien winnen! 

PS Niets met Reeuwijk van doen, maar toch ook nog even het laatste filmpje gedeeld van de Blutenregata uit Bella Italia.... gewoon omdat het zo’n aardig voorschotje is op het EURO zeilen in de Alpen! 

___________________________________________________________________________________________________

Beste zeilers,

 

Paashaas 30-31 maart

Op za 30 en zo 31 maart wordt het nieuwe zeilseizoen 2024  geopend met de eerste Ranglijstwedstrijd op de Elfhoevenplas in Reeuwijk,  georganiseerd door de Watersportvereniging Elfhoeven.

Dit mooie en gezellige evenement verdient alle aandacht waarbij tot vandaag ( ma 18/3) zich 9 Ojollen hebben aangemeld. De ervaring leert, dat er jaarlijks zo’n 20 deelnemers komen.

 

Inschrijven

Wacht niet tot het laatste moment maar schrijf direct in via de site van de WSV Elfhoeven, zie onderstaande link:

Inschrijven Paashaas (https://www.elfhoeven.nl/activiteiten/1170/paashaaswedstrijden-2024/inschrijven)

  

Olympiajol borrel/hap

Na de zeilersborrel op Elfhoeven, nodigen Nicole & Ton jouw en je partner uit voor een eenvoudige hap met een drankje, in ons Plashuis vlak bij de zeilvereniging.

Graag even een telefoontje of app  naar mij voor wie dit gezellig vinden.

 

Overnachten, slaapplekken

Deelnemers kunnen eventueel op het terrein van Elfhoeven terecht met campers en tenten.

Ton stelt zijn Plashuis ter beschikking aan 4 a 5 Ojol zeilers die graag willen blijven slapen. S.v.p. tevoren even opgeven.

 

Namens de Vloten Reeuwijk, Rotterdam heten we jullie van harte welkom,

 

Ton Op de Weegh NED 17

Telefoon: app:  +31 (0)6 53 372 738 

Afbeelding1 Afbeelding1
IMG-20240331-WA0035 IMG-20240331-WA0035
Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-31 om 19.31.07_cbef22d8 Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-31 om 19.31.07_cbef22d8
Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-31 om 19.31.07_d36feb9f Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-31 om 19.31.07_d36feb9f
dji-0808 dji-0808
dji-0770 dji-0770
dji-0772 dji-0772