OVK Zilvermeer

Record aantal deelnemers aan de start...

De derde editie van het Open Vlaams kampioenschap (OVK) 2019 is wederom in bijna alle opzichten een succes geworden.

 

Het aantal Inschrijvers van 33 met 30 boten aan de start is een nieuw record voor het OVK welke op het bijzonder gastvrije Port Aventura van het kleine Zilvermeer in België is verzeild. Tevens is een 10-tal locale Ynglings aan de start verschenen op zaterdag.

Vanwege het grote aantal deelnemers is er op het laatst besloten om op dit kleine, lange maar smalle meer in groepen van start te gaan om redenen van veiligheid en de te verwachten windrichting. 30 boten in een start en de te verwachten situaties bij de eerste boei ........., nou ja vul zelf maar in  

 

Zaterdag prachtig zonnig weer, echter geen wind, vanaf 11:00 uitstel naar 16:00 afstel vanwege de aflatende wind. 

Omdat de Ynglings alleen op zaterdag zouden starten , zij graag hun prijzen widen vergeven, hebben zij uit eigen beweging een aantal starts gemaakt vanaf de wal.

Vervolgens rond vijf uur een gezellig Happy Hour met daartussen prijsuitreiking van de Ynglings, aansluitend gevolgd met een voortreffelijk bereide maaltijd voor alle zeilers met hun partners.

 

Zondag bij een lichte wind om 10:00 de eerste start met groep A+B, na 5 minuten gevolgd door groep C+D. 

Vanwege tijdsdruk is er door het wedstrijd comité besloten om  6 races in groepen A-B-C-D achter elkaar te verzeilen, hetgeen middels de licht tot soms matige wind uiteindelijk is gelukt ondanks de wind-draaiingen en het een paar keer verleggen van de baan. 

 

De prijsuitreiking op zondag is onder leiding van Hans de Vries en zijn donkere charmante kiss miss Audrey (vriendin-partner Luuk Kuiper) voorspoedig verlopen zodat iedereen nog redelijk bijtijds huiswaarts kon vertrekken.

 

Graag wil ik Hans de Vries bedanken, dit omdat hij vanaf het begin de grote initiator van dit leuke event is maar ook Theo & Monique Meus die wederom zijn rib met hemzelf en Hans als bemanning heeft geassisteerd (Theo heeft daardoor zelf niet kunnen zeilen) naast de wedstrijdleider Pieter Lanser.

Het event kent echter ook een aantal leer-verbeterpunten zoals o.a.voldoende bemanning op het startschip, wedstrijdleider Pieter Lanser met een minder ervaren hulp van een welwillende Yngling zeiler voor de vlaggen, heeft het bijzonder zwaar gehad om overal op te moeten letten. Met name bij het finishen was het een hel of een job om alles juist te noteren, zeker omdat niet iedereen zich ervan vergewist had in de juiste groep te starten.

Tijdens het invoeren van de uitslagen bleek het systeem niet voldoende of onduidelijk te zijn uitgerust, waarbij het in z’n geheel met de hand moest worden ingevuld wat helaas tot een aantal foutjes heeft geleid wat op de prijsuitreiking tot verkeerde uitslagen heeft geleid waarvoor excuses.

Jeroen Mickers en Pieter Lanser hebben maandag-dinsdag alles opnieuw ingevoerd met correcties en met aftrek van de slechtste wedstrijd tot een correcte uitslag gekomen, zie de gecorrigeerde uitslagenlijst ! 

 

Het zou goed zijn als wij zeilers af en toe zelf deel zouden uitmaken van een wedstrijd-comité/organisatie om zodoende ervaring te krijgen in kennis van het wedstrijdzeilen en alles wat je ervoor moet doen om ons te kunnen laten varen. Dat geeft ook meer begrip en waardering richting de groep vrijwilligers die immer voor de zeilers klaarstaan. Naast dat het FUN  geeft leer je er veel van !!

 

Tot ziens bij de Bossche Bollen op de Erdveldplas in Den Bosch in het weekend van 25-26 mei voor weer een gezellig Bourgondisch event.

Ps, ook dit is een ranglijst wedstrijd met een overall prijs voor de winnaar van het Zilvermeer en Den Bosch !!  

 

Uitslag OVK 2019 (/content/31474/download/clnt/88301_OVK_Olympiajol_2019_uitslagen_(definitief_di_21_mei_na_correcties).xlsx)

 

Met vriendelijke groet, best regards, 

 

Ton Op de Weegh NED 17 van Vloot Rotterdam

Schermafbeelding 2019-05-22 om 11.47.01 Schermafbeelding 2019-05-22 om 11.47.01
weblogo weblogo
OVK1 OVK1
OVK2 OVK2
OVK3 OVK3
OVK4 OVK4
OVK5 OVK5