De strijd om de Ruhrpokal is altijd een feestje!

Eerste weekend April, net over de grens

Op 7 en 8 April wordt weer gezeild om de Ruhrpokal bij de SKS, de Seglerkameradschaft Scheppen, op de Baldeney See bij Essen. Vorig jaar werd deze openingswedstrijd bij onze Oosterburen gewonnen door Jan Willem van der Hondel. En ook de jaren ervoor waren er vaak winnaars uit ons landje. Maar er komen altijd nog véél meer genieters uit Nederland. 

Want deze wedstrijden, hoewel vroeg in het jaar, zijn altijd gezellig, goed georganiseerd en van een énorme gastvrijheid. Laten ze nu dit jaar samenvallen met de training in Friesland maar waarom zou je trainen wanneer je zo veel kunt opsteken op dit unieke en bepaald niet eenvoudige water? 

Het is trouwens aan de ’goede’, of beter, andere kant van de Baldeney See vergeleken met de Eiscup in November. Een prachtig clubgebouw van een oude, klassieke Duitse zeilvereniging met goed terras. En, die Baldeney See was vroeger gewoon een rivier door een dal: zie de oude foto. Het meer van nu is ontstaan door een stuw aan het einde van het dal. En voor de kenners: bij heel weinig wind, zoek dan de oude rivierbedding op richting westen, of juist vermijdt haar richting oosten. 

Die honderd kilometer over de grens is het probleem niet. En ergens -gratis- overnachten al helemaal niet! Heb je geen camper of tent? Er zijn plenty overnachtingsmogelijkheden aangeboden door onze duitse zeilvrienden. Ter plekke te regelen of zoek je 300 % zekerheid vooraf: mail even naar pws@upcmail.nl

Er wordt trouwens gestart tesamen met 12Voetsjollen, vooral uit Nederland, die dit ook een prachtig water vinden. Inschrijven dus! Gezellig!

Trouwens, op de vrijdag ervoor wordt een training gehouden. Er komt een Duitse toptrainer! Zijn naam? Jan ten Hoeve! Maar ook NED zeilers zijn hier welkom, er doet er al eentje mee. Dus: ook daar kun je gewoon bij aansluiten wanneer je het nieuwe seizoen echt goed wil starten! Mail dan naar pws@upcmail.nl ....

Meer informatie en ook link naar de inschrijving: klik hier en dan door naar Ruhrpokal (http://www.sks-essen.de/)

WimpelSKS WimpelSKS
Baldeney See Baldeney See
Baldeneysee01 Baldeneysee01
baldeney2 baldeney2
Bal Bal
images images
download download
Ruhr-mit-Blick-auf-Car Ruhr-mit-Blick-auf-Car